Puheenjohtajan postia

Nopeaa on ajankulku! Kuin huomaamatta olemme keskikesän juhlan kynnyksellä. Juhannus on tuossa tuokiossa ja siitä muutama viikko ja illat alkavat pimetä aiemmin ja aiemmin…

Nautitaan siis täysin siemauksin tästä luonnon ihanuudesta. Väreistä, tuoksuista ja äänistä!

Juhannusaattona klo 18.00 kokoonnutaan Uusinokan talon pihaan, Jokimyllyntie 37 Mouhijärvi – Seuran järjestämään Lipunnosto tilaisuuteen. Sinne ovat kaikki tervetulleita!

Samoin myös seuraavana sunnuntaina, 30.6. jolloin kuljemme Lillienstedtin jalanjäljissä. Klo 10.00 päivä aloitetaan Perinnejumalanpalveluksella kirkossa. Päivän vietto jatkuu klo 11.30 seurakuntakodissa ensin kirkkokahveilla ja sitten juhlalla.

Ohjelmassa on mm. kamarineuvos Kari-Paavo Kokin esitelmä Rokokooajan elämästä ja rokokoosta tyylisuuntana. Viime kesän Lillienstedt juhlassa kamarineuvos Kokki valloitti kuulijat mielenkiintoisella esityksellään.

Juhlassa kuullaan 1700-luvun hengen mukaista musiikkia ja runoryhmä esittää katkelmia Lillienstedtin ylistyspuheesta Suomen maalle ja kansalle, eli Magnus Principatus Finlandia teoksesta.

Kuka oli tämä Johan Paulinus Lillienstedt? Ehkä kuuluisin mouhijärveläinen, josta me mouhijärveläiset emme kuitenkaan paljon, jos lainkaan tiedä! Tervetuloa siis 30.6. juhliin.

Iloisia, valoisia kesäpäiviä toivottaa

Eilamarjatta
Mouhijärvi – Seuran puheenjohtaja

Muutakin kuin linnunlaulua…..

Niin mukavaa kuin onkin, että muuttolinnut taas palaavat ja tuovat laulullaan kevään tullessaan, on meillä tiedossa myös muunlaista musisointia!

Mouhijärvi – Seuran hyvä yhteistyökumppani, Sastamalan opiston Mouhijärven osasto järjestää jo perinteeksi muodostuneen konsertin Mouhijärvi Laulaa ja Soi. Sunnuntaina 7.4. klo 14.00 yhteiskoulun juhlasalissa. Katselmus toimintavuoden aikaansaannoksiin musiikin alalta.

Konsertissa esiintyvät Harmonikansoittajat johtajanaan Markku Lindeman. Ismo Korkeen johtamat kuorot Mouhijärven Melodiivat ja – Multakurkut. Marjut Kujanpään johtamana laulava Canto-kuoro. Kehittyvät laulajat ryhmä Jukka Ritasen johdolla ja kuullaanpa laulua Mouhijärven malliin, lauluryhmää kitarasäestyksellä johtaa Matti Valtteri Lehtinen.

Nuoria musiikinharrastajia nousee myös estradille!

Niko Björlinin harjoituttamat nuoret pianistit Kristiina Karell ja Milla-Mari Kulku.

Nuoria laulajia kuullaan myös. Tanja Metsäkylä, joka oman oppilaitoksensa, Hämeenkyrön lukion puitteissa harrastaa laulua. Konsertissa hän esittää venäläisen rockmusiikkiyhtyeen Voskresenijen sävelmän Kto vinovat – Kuka on syyllinen.

Ingrid Suoniemen nuoret lauluoppilaat laulavat seuraavasti:

Heikki Majamaa : Mua muistathan

Emmi Laukkanen, Sandra Jokinen, Sanni Jokinen, Neea Mustapuro: I see the light

Veera Mustapuro: Oothan tässä vielä huomenna

Henri Jokinen: Yö väistyy

Häijään bändikerho saapuu myös esiintymään. Kuullaan polyrytmia koulusoittimilla. Johtajana Teppo Karell.

Komea kavalkadi! Harva meistä tulee ajatelleeksi tai tietää, kuinka monipuolista ja tasokasta musiikinharrastusta Mouhijärvellä on!

Harrastajille ja ennen kaikkea opettajille Iso kiitos!

Mouhijärvi – Seura järjestää maksullisen kahvion.

Ei tässä kaikki!

Palmusunnuntaina 14.4. klo 15.00 on Mouhijärven kirkossa meidän mouhijärveläisten ns. nimikko-orkesterin, nokialaisen Puhallinyhtye Oktaavin konsertti ; Kaikuja musiikista. Orkesterilla on uusi kapellimestari; Asseri Väisänen ja tässä konsertissa on solistina käyrätorvensoittaja Tiitus Karinen.

Konsertti on ilmainen. Ovella on saatavilla 10 € käsiohjelmia.

Tännekin lähdemme joukolla!

p.s. Pihanurmikon ehtii haravoida muulloinkin, nämä konsertit ovat vain tämän kerran!

Muistus kaikille kulttuuritilaisuuksien järjestäjille!

Jos nyt jo tiedätte ja olette valmiiksi suunnitelleet tapahtuman ja sen ajankohdan – ilmoittakaa siitä 26.4. mennessä osoitteeseentaina.nurmi@westdesign.fi

Julkaisemme Mouhijärveläinen pitäjälehdessä Kulttuurikalenteria, johon toimituskunnan valinnan ja tilan antamin mahdollisuuksin tietoja julkaistaan. Em.lehti ei ole Mouhijärvi – Seuran hallinnoima, mutta lehden toimituskunta tekee yhteistyötä niin Mouhijärvi – Seuran, kuin myös muiden kulttuuri- ja kotiseututyötätekevien kanssa.

Tänä vuonna julkaistaan vain yksi lehti, siksi voi ilmoittaa myös syksyn tapahtumista.

Hyvää alkavaa kevättä, iloista puron solinaa!

Eilamarjatta

Eilamarjatta Vasara

Mouhijärvi – Seuran pj.

Puheenjohtajan postia

Mouhijärvi-Seura vietti sunnuntaina 3.3. klo 13.00 alkaen 10-vuotisjuhlaa Seurakuntatalossa. Pieni ikä, mutta hyvä alku taipaleelle mouhijärveläisessä kulttuuri- ja kotiseututyössä.

Toimenkuvansa mukaan seura jakoi juhlassa Suomen Kotiseutuliiton kriteereiden mukaan myönnetyt ansiomerkit seuran toiminnassa aktiivisesti mukana oleville henkilöille.

Samoin jaettiin kautta aikain ensimmäinen Mouhijärvi – kulttuuripalkinto, jonka saaja, Kari Haikonen piti juhlan lopuksi konsertin.

Muuten oli pientä ohjelmaa ja vähän puheita – ja tietenkin kakkukahvit.

Juhla oli tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Nämä Mouhijärvi – Seuran uudet kotisivut ovat nyt avattu ja täydentyvät pikku hiljaa. Täältä voi tarkistaa mm. tämän vuotisen johtokunnan kokoonpanon ja yhteystiedot.

Ottakaa yhteyttä kulttuuri- ja kotiseututyötä koskevissa asioissa. Jutellaan, kun tavataan.

Ja yksi tärkeä asia: V:n 2019 jäsenmaksun, 10 € voi maksaa Mouhijärvi – Seuran tilille FI85 5273 0520 020750.

Kotiseututerveisin!

Eilamarjatta Vasara