Julkaistu

Puheenjohtajan postia

Tervehdys kaikille lukijoille!

Vuoden 2019 lopussa Eilamarjatta jätti seuran puheenjohtajan tehtävän. Olen nyt toista vuotta saanut johtaa yhdistystä. Yhdistyksen johtokunta, viime syksyn sääntöuudistuksen jälkeen hallitus, on muutenkin muuttunut,  mutta onneksi myös kokeneita toiminnassa pidempään mukana olleita on viemässä seuraa eteenpäin.

Koronarajoitukset vaikuttivat vahvasti viime vuoden toimintaan. Perinteisiä kulttuuritapahtumia ei voitu pitää. Seuran hallitus kuitenkin toimi ja jo pitkään esillä olleita tavoitteita saatiin toteutukseen.

Mouhijärvi-Seura on pitänyt Selkeen mäellä sijaitsevaa viljamakasiinia arvokkaana rakennuskohteena. Sen säilymistä uhkasi katon heikko kunto.  Rakennuksen säilyttämismahdollisuudet paranivat oleellisesti vuonna 2019, jolloin rakennuksen omistaja Sastamalan kaupunki osti rakennuksen tontin ja sen jälkeen vuokrasi tontin ja rakennuksen Mouhijärvi-Seuralle. Viime vuoden tavoitteena oli katon uusiminen ja siinä onnistuttiin, kun rahoitus saatiin alkusyksyllä kokoon.

Sastamalan kaupungin ja seuran vuokrasopimuksessa kaupunki sitoutui kattoremontin tarvikkeiden maksamiseen. Muihin urakan kuluihin saatiin avustus Leader Joutsenten reitiltä ja Suodenniemen Säästöpankkisäätiöltä. Seuran oma rahoitus oli hiukan alle kolmasosa urakasta. Peltikattotyön teki Peimet Oy marraskuussa 2020. 

Mouhijärvi-Seura kiittää rahoitukseen osallistuneita yhteistyötahoja. Kiitos myös urakoitsijalle hyvin tehdystä työstä. Rakennus on nyt suojattu ja voimme suunnitella sen tulevaakäyttöä. Tarkoituksena on hankkia lisää tietoa rakennuksen historiasta sekä sen käytöstä ja merkityksestä alueella. Rakennukseen kootaan mahdollisesti myös muuta tietoa alueen historiasta. Seura ottaa mielellään vastaan kaikenlaista tietoa viljamakasiinin käytöstä ja siihen liittyvistä tapahtumista. Remontin jälkeiset avajaiset pidetään sitten, kun koronarajoituksen hellittävät.

Mouhijärven alueella on ollut puutetta järjestöjen kokoontumistiloista. Tilanteeseen saatiin helpotusta, kun Sastamalan kaupunki remontoi viime vuodenvaihteen aikoihin entisen sähköliikkeen tilan osoitteessa Tohtorinpolku 2. Kaupunki vuokrasi tilan Mouhijärvi-Seuralle, joka teki kolmen muun yhdistyksen (Eläkeliiton Mouhijärven yhdistys, Mouhijärven Eläkkeensaajat ja Uotsolan asukasyhdistys) sopimuksen yhteisestä vuokran maksusta ja käyttövuoroista. Tila on käytettävissä myös muille yhdistyksille ja toimijoille pientä korvausta vastaan. 

Tänä talvena saimme nauttia hyvistä hiihto- ja luistelumahdollisuuksista. Kokoontumisia on rajoitettu, sisäliikuntapaikat ovat kiinni, mutta ulkoilua voimme harrastaa.   Nautitaan keväästä!

Heimo Hanhilahti

Mouhijärvi-Seuran puheenjohtaja