Yhdistyksemme

Mouhijärvi-Seura ry on kulttuuri- ja kotiseutuyhdistys. Se perustettiin 10.2.2009 ja rekisteröitiin 13.7.2009. Kiinnostus omaan yhdistykseen heräsi, kun Mouhijärven kunta liittyi 1.1.2009 syntyneeseen Sastamalan kaupunkiin, ja oli pelko Mouhijärvi-nimen poistumisesta ja monipuolisen kulttuuriperinteen häviämisestä.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää kotiseudun perinteiden, historian ja nykypäivän tallentamista sekä luonnon ja kulttuuriympäristön vaalimista, ylläpitää kotiseutuarkistoa, järjestää kokouksia, kotiseutupäiviä ja muita kulttuuritilaisuuksia, näyttelyjä, talkoita, kotiseuturetkiä sekä kulttuurimatkoja ja muita tilaisuuksia.

Seuran toiminta on alkanut monipuolisena ja vilkkaana. Tärkeimpänä tavoitteena on jatkaa Mouhijärven Suvipäivien viettoa muutaman päivän mittaisena tapahtumien sarjana heinäkuussa. Mouhijärvi-päivä järjestetään lokakuussa juhlistamaan sitä, kun Mouhijärven kirkkoherraseurakunta on perustettu 8.10.1639. Mouhijärven kirjastossa on erinomaiset olosuhteet erilaisille kulttuuritilaisuuksille, jota hyödynnämme. Paikkakunnalla olevissa juhlatiloissa pidämme yhteislaulutilaisuuksia ja muita tapahtumia. Rakennusperintökohteena meillä on Lainajyvästön Viljamakasiini Selkeentiellä, jota olemme kunnostaneet ja aiomme järjestää myös siellä joitakin tilaisuuksia.